Original
  • Proposem una bateria de mesures per reformar el Pacte Local d’Ocupació [Descarrega el document estratègic].
  • Planifiquem una estratègia més amplia pel desenvolupament econòmic de la ciutat.

El proper dilluns 19 d’Octubre es reuneix el Pacte Local d’Ocupació. Després de la seua constitució el Juliol passat comença una nova marxa d’una de les ferramentes municipals més importants per fomentar el treball. Amb 17.000 persones desocupades l’Ajuntament té un dels seus majors reptes en revertir aquesta alarmant situació. El regidor de Castelló en Moviment Iñaki Vallejo, representant de la formació assembleària al Pacte Local ha explicat la postura del seu grup municipal: “considerem que hi ha unes qüestions bàsiques a tenir en compte per fer útil, viable i eficaç l’actual Pacte Local d’Ocupació de Castelló, i ampliar l’impacte de les polítiques actives d’ocupació”.

Segons els estatuts d’aquest Consorci, una de les missions del Pacte és el disseny i avaluació d’accions per a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic. En aquest sentit el regidor Vallejo ha declarat: “el dilluns participarem amb l’ànim de contribuir a dissenyar una estratègia comuna per lluitar contra l’atur. Per això presentem ja la nostra bateria de propostes: obertura del pacte a més agents, supeditar-lo a un pla estratègic de promoció econòmica més ampli i reforçar l’Agència de Desenvolupament Local”.

Treballem per ampliar l’impacte de les polítiques actives d’ocupació.

Durant els últims anys de govern del PP el Pacte Local va ser un dels motius de discòrdia entre els diferents grups polítics. L’oposició acusava al PP de “deixadesa”. Amb el canvi d’Ajuntament, el grup municipal s’estrena en el Pacte amb l’esperança “d’una major implicació de l’Ajuntament per lluitar contra l’atur”, així Vallejo ha assenyalat “fer del Pacte Local una ferramenta activa passa per canviar el seu funcionament. Hem elaborat un document estratègic per planificar aquests 4 anys amb una sèrie de propostes urgents. Ho considerem una qüestió d’emergència social”.

Descarrega el document estratègic.