Rico A Vuestra Costa
  • Proposen a l’alcaldessa que aparte cautelarment del Pacte Local d’Ocupació a Rafael Montero, imputat per un cas de corrupció.

Rafael Montero, secretari general de la Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC) haurà de declarar com a imputat el pròxim 16 d’octubre. El jutjat manté oberta una causa des del passat juliol com a conseqüència d’una denúncia presentada per la Fiscalia contra la CEC i la patronal Cierval, en relació amb un presumpte frau de subvencions. La denúncia aborda un pressumpte delicte contra la Hisenda Pública per frau de subvencions i per falsedat documental, aquest últim per les factures presentades a manera de justificació de la destinació dels fons obtinguts.

Rafael Montero també és membre del Pacte Local d’Ocupació i vice-president de PortCastelló. En aquest sentit el regidor de Castelló en Moviment Iñaki Vallejo ha declarat “Amparo Marco té la possibilitat d’exercir les seues responsabilitats com a presidenta del Pacte Local d’Ocupació i apartar a Rafael Montero mentre es resol la seua imputació per frau. Això seria una mesura per fomentar una cultura de rebuig a la corrupció”.

En aquest sentit, el regidor de la formació assembleària  ha fet referència al compromís contra la corrupció de l’alcaldessa Amparo Marco: “quan era candidata va signar davant notari un document de tolerància zero amb casos com el que ara ha esquitxat al secretari de la patronal Rafael Montero”. Així, el càrrec electe del grup municipal Castelló en Moviment ha recordat al PSOE “la ciutadania exigeix contundència contra la corrupció, un Ajuntament èticament irreprotxable i que allò que es demana en campanya no siguen falses promeses. Per ara observem tebiesa. Nosaltres proposem com a mesura preventiva que mentre es resol si Rafael Montero té les mans netes, Amparo Marco deuria separar-lo cautelarment del Pacte Local d’Ocupació. Així prevenim i eradiquem la corrupció i enviem senyals clares per recuperar la confiança de la ciutadania“.