Trens Dignes
  • Tots els grups polítics se sumen a la Declaració Institucional proposada per les Plataformes trens dignes Maestrat i indignats amb Renfe per millorar el servei ferroviari del Maestrat.

El grup municipal Castelló en moviment ha traslladat al ple municipal d’aquest dijous una Declaració Institucional aprovada en la Junta de portaveus de l’Ajuntament amb el vot favorable de tots els grups polítics. La formació assembleària ha presentat aquesta proposta a petició de les Plataformes Trens Dignes Maestrat i Indifgnats amb Renfe, entitats que reivindiquen millores substancials en el servei ferroviari que connecta aquesta comarca. La demanda d’aquest col·lectiu recalca que «el servei de trens havia estat segur, eficient, imprescindible, però que des de fa dos anys cap ací ha començat a fallar de forma constant, amb retards, cancel·lacions i supressions d’unitats».

La regidora de Castelló en moviment Paz Beltrán ha valorat que «ens agradaria aconseguir un bon servei de transport ferroviari de rodalia per múltiples motius. Per exemple perquè ajudarà a respectar el medi ambient i a contribuir al benestar de les persones. En canvi ara ens trobem de nou sense els recursos promesos per a millorar la línia C6 al tombar-se el pressupost general de l’estat i seguim amb continues cancel·lacions i retards. Un servei públic de qualitat deu estar per sobre de consideracions, a nosaltres en ens resulta prioritari. És una injustícia que sempre ho paguen els usuaris i les usuàries dels rodalies».

Entre les demandes de la Plataforma són instar al govern central a aprovar les partides pressupostàries oportunes o dotar de més personal especialment en hores punta o una baixada dels preus.