Asamblea (foto Ainoha Alberola)

Ahir divendres 22 de febrer es va celebrar l’assemblea ordinària de Castelló en Moviment per a debatre l’estat de les negociacions amb Podem i EUPV per a concórrer de manera conjunta a les pròximes eleccions municipals després que Podem rebutgés l’última proposta de Castelló en Moviment i anunciés de manera unilateral que donava per tancades les negociacions.

Després del debat on es van barallar diferents opcions i després de la votació, l’assemblea no va assolir la majoria suficient per prendre un acord ni favorable ni desfavorable per a cap de les diferents opcions. Un cop finalitzada l’assemblea ordinària, va tindre lloc l’assemblea extraordinària convocada prèviament per a poder resoldre quina posició prenia CsenM, ja que segons el Reglament de funcionament de l’actual assemblea de Castelló en Moviment, en una primera votació, cal aconseguir una majoria qualificada per prendre determinades decisions com són els acords sobre pactes pre-electorals i aquesta majoria no es va assolir en un primer moment.

Finalment, l’Assemblea de CsenM, pensant en els interessos de Castelló i de els seus veïns i veïnes, va decidir per majoria absoluta dels presents a l’assemblea apel·lar a la responsabilitat i deixar en segon termini les seues exigències pel que fa al seu tarannà municipalista, assembleari i l’elaboració de llistes d’acord a primàries pures obertes a tota la ciutadania per tal d’arribar a un acord amb Podem i EUPV.

A CsenM creiem que estem en una cruïlla de la màxima transcendència per a la ciutat, amb qüestions massa importants en joc com per a no actuar amb la màxima responsabilitat tractant d’arribar a acords amb els companys i companyes d’altres formacions d’esquerres de la ciutat i anar juntes en una única candidatura transformadora que il·lusione a la ciutadania, sense dividir el vot minvant així la força que tenim totes juntes. Considerem que juntes sumem més que per separat.

Així doncs, CsenM convocarà durant els pròxims dies una nova reunió negociadora on traslladarà un document d’acord que replega la major part de demandes dels partits polítics per tal de buscar el consens i un acord.

Castelló en Moviment fa una crida al seny i la responsabilitat de totes les parts per arribar finalment a un acord.