Photo 2018 02 20 14 42 23
  • La formació assembleària es reuneix amb l’eurodiputada Marina Albiol per abordar assumptes municipals que depenen de directives europees.
  • Esperen que aquest treball servisca per amplificar les reivindicacions castellonenques.

La formació municipalista, Castelló en Moviment, ha celebrat una reunió amb la portaveu del Grup Confederal de l’Esquerra Unitària Europea al Parlament europeu, Marina Albiol, eurodiputada al Parlament Europeu des de les eleccions de 2014.

La regidora Paz Beltrán ha explicat que «hem abordat aquells assumptes municipals que depenen de directives europees, com per exemple l’horari de les tasques, la quota de tonyina roja per als pescadors del Grau, el traçat de la Línia de Molt Alta Tensió i altres qüestions ambientals». Aquesta reunió s’ha produït després del treball de col·laboració entre les dos organitzacions per a denunciar públicament el plagi en l’estudi sobre el tractat de comerç CETA encarregat per l’Ajuntament de Castelló a la Cambra de comerç.

Ha estat una posada en comú sobre el treball que es fa a Europa i afecta a Castelló.

L’objectiu d’aquesta trobada, segons explica la regidora de l’agrupació electoral, «ha estat una posada en comú sobre el treball que es fa a Europa i afecta a Castelló, així com els mecanismes institucionals d’àmbit europeu que podem ser útils per a defendre els interessos de la ciutadania».

Les continues reformes dels tractats comunitaris han suposat un increment de les funcions i competències de la Unió Europea. Beltran valora que «la perduda de sobirana municipal vers les institucions econòmiques ens espenta a lluitar pels interessos de Castelló a diferents nivells territorials, des de l’àmbit local a l’àmbit europeu».