IMG 3532
  • La formació assembleària presenta una moció per adequar els dos pulmons verds de Castelló en matèria d’accessibilitat.
  • Esperen que s’aprove en el ple del 22 de febrer.

El passat 4 de desembre va véncer el termini perquè tots els espais, públics i privats, complisquen amb la llei en matèria d’accessibilitat. La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, ha explicat que «segons la normativa vigent els parcs, com a espais de gaudi ciutadà, han de reunir les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés i utilització. Desgraciadament encara estem lluny d’eixa situació».

La regidora ha fet referència al Parc Ribalta i al Pinar del Grau, les principals zones verdes públiques de la ciutat, «les quals és de justícia que totes les persones puguen gaudir-les en igualtat de condicions, així com de la resta de la ciutat. No cal dir que la ciutat es troba molt lluny de complir amb la legalitat».

Per a aconseguir-ho la formació municipalista ha presentat una moció que es debatrà en el ple ordinari del pròxim dijous 22 de febrer. En aquesta proposta es demana que l’Ajuntament de Castelló inicie les accions urbanístiques necessàries per a «aconseguir l’adequació en matèria d’accessibilitat d’aquests espais, eliminant les barreres arquitectòniques que impedeixen gaudir d’aquests espais emblemàtics de la ciutat en igualtat de condicions».

Per abordar aquesta proposta, Castelló en Moviment ha realitzat reunions en diferents entitats per a assessorar-se, així com ha visitat amb persones amb mobilitat reduïda aquests espais. La regidora Beltran considera que «el dret a la ciutat no deu normalitzar les desigualtats. Calen més reformes integrals per a promoure la igualtat de condicions. No cal dir que la ciutat es troba molt lluny de complir amb la legalitat. Com l’actual Pla d’Accessibilitat no contempla l’adequació d’aquests dos espais emblemàtics, hem registrat aquesta moció amb l’objectiu de millorar significativament aquests dos paratges».

En aquest sentit, una altra de les propostes per al ple presentada per Castelló en Moviment aborda la posada en marxa d’un Inspector d’accessibilitat i la revisió d’una Ordenança d’accessibilitat universal. «Portem des de maig del 2016 esperant, quan es va acordar en el Ple actualitzar l’Ordenança i impulsar la Inspecció. Per aquest motiu la tornem a portar al Ple. Volem que el regidor responsable la desplegue com més aviat millor» ha declarat Paz Beltrán.