Photo 2018 09 20 13 32 12
  • La formació assembleària transmet suport a la vaga indefinida dels Bombers Forestals per exigir l’acceleració de la seua subrogació en l’Agència Valenciana de Seguretat.

Els Bombers Forestals de la Comunitat Valenciana, contractats per la societat pública Tragsa, estan en vaga indefinida des del passat divendres 14 de setembre per exigir al Ministeri d’Hisenda que faja efectiva la pujada salarial fins fer efectiu el conveni col·lectiu de bombers acordat en el marc de la Comunitat Valenciana. «És absolutament inacceptable les condicions laborals que pateixen els bombers forestals en el desenvolupament d’un servei públic bàsic per a la nostra seguretat», explica Iñaki Vallejo, qui també demana al Ministeri d’Hisenda «que atenga les reivindicacions laborals dels bombers forestals. És indigne que ni les administracions públiques estiguen respectant els convenis col·lectius», declara el diputat provincial de Castelló en moviment.

En el mateix sentit, Castelló en moviment ha registrat una moció a la Diputació de Castelló on demana a l’ens provincial implicació en la posada en marxa d’un Cos Únic de Bombers a la Comunitat Valenciana. «El conflicte laboral dels Bombers Forestals posa de manifest l’enrevessada gestió dels bombers, amb totes les administracions implicades: ajuntaments, Diputacions, Generalitat i Ministeri. Cal millorar la coordinació en la prevenció i extinció d’incendis, igualar les condicions laborals i augmentar l’eficiència en la inversió pública. Per això és interessant avançar cap a un Cos Únic de Bombers, tal i com ja es planteja la Llei de Serveis de Prevenció, impulsada a 2011 pel propi Partit Popular. Però per a això cal la cooperació de la Diputació de Castelló», explica Iñaki Vallejo, signant de la petició dirigida al Consorci de Bombers de Castelló.

En paral·lel, la Generalitat Valenciana ha donat passes per dotar-se del marc jurídic per assumir eixe Cos Únic de Bombers. A més, en el darrer debat de Política General es va aprovar una resolució per manar a la Generalitat a avançar en eixa direcció. «La prioritat és que els diners públics estiguen el millor invertits possible per oferir el millor servei d’extinció, i impedir-ho per un enfrontament entre administracions de distints colors, que en el fons pot ser un enfrontament entre partits, la gent no ho entendria», finalitza Vallejo.