Photo 2018 09 17 10 43 42
  • La formació assembleària organitza una trobada oberta amb les dues associacions de veïns per abordar les problemàtiques de la superilla de Maestria i el pont del Raval.

Castelló en moviment va organitzar este dijous una trobada oberta amb les Associacions de Veïns del Raval Universitari i del barri de Maestria per abordar amb ells tant el projecte del nou pont que ha d’unir el Raval Universitari amb la Carretera Alcora, que ha suscitat polèmica sobre si fer-lo ciclopeatonal, o amb trànsit rodat; com sobre l’execució de les reformes al barri de Maestria per dissenyar la primera superilla de la ciutat.

«Són dos dels conflictes barrials de la legislatura que, tot i nàixer amb la voluntat de transformar l’urbanisme per posar en el centre les persones, en l’execució d’alguns projectes com aquestos encara estem veien que es prioritzen els vehicles motoritzats. En ambdós casos encara estem a temps de esmenar les obres i el projecte per prioritzar els vianants», explica Anna Peñalver, portaveu adjunta de Castelló en moviment, qui va moderar l’acte.

A l’acte també van participar els experts de la Universitat Politècnica de València en urbanisme amb perspectiva de gènere, Eva Álvarez i Carlos Gómez, per abordar una visió més tècnica a aquestes problemàtiques. La voluntat de Castelló en moviment, que va organitzar la xerrada al carrer Jesús Martí Martín, al costat del Riu Sec on s’estan iniciant les obres del pont; era connectar diferents demandes veïnals per compartir reivindicacions i mecanismes de mobilització.

«Al Pacte del Grau vam signar el compromís de transformar l’urbanisme de Castelló, però en estos dos projectes eixa declaració d’intencions no s’està materialitzant en ordenacions concretes. Al cas de Maestria, tot i que les superilles estan concebudes per afavorir la mobilitat sostenible i als vianants, la seua execució encara afavoreix als vehicles per damunt dels vianants; i al cas del Pont del Raval, el projecte de fer-lo obert als vehicles motoritzats i no només ciclopeatonal i per al transport públic, pot provocar un augment del trànsit en una zona residencial que fins ara gaudeix d’un trànsit tou», explica Anna Peñalver, qui demana a l’equip de govern que atenga les demandes del veïnat de Maestria «per incorporar millores que protegisquen als vianants» i les del Raval Universitari «perquè el nou pont no acabe sent un vial ràpid que augmente el trànsit», comenta la portaveu adjunta de Castelló en moviment.