Portada
  • La formació assembleària convoca la Mesa d’Inclusió Social per abordar aquesta proposta.
  • Pretenen esgotar les bosses de treball d’aquest programa d’ocupació, les quals caduquen aquest 2018.

Castelló en Moviment ha acordat fer una aposta decidida pel programa d’ocupació “Jornals de Vila” i ha convocat una Mesa d’Inclusió Social per al dijous 27 de setembre amb l’objectiu de proposar una edició especial d’aquest programa municipal i esgotar l’actual Bossa de treball.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltran, ha detallat que “la bossa vigent caduca a finals del 2018 i hi ha al voltant de 150 persones que han quedat fora de l’edició que ara està en marxa. El nostre objectiu és que aquestes persones entren en una convocatòria extraordinària perquè comencen a treballar el desembre. Hem convocat la Mesa d’Inclusió Social per a posar en comú aquesta proposta amb els serveis tècnics i els socis del Pacte del Grau”.

Els Jornals de Vila és una de les mesures estrella de la formació municipalista. Mitjançant aquesta programa el 2016 van contractar 43 persones, posteriorment l’edició del 2017 va assolir les 88 contractacions. La regidora Beltran explica que “en les negociacions dels pressupostos aquesta és una de les iniciatives que sempre posem sobre la taula. Són una oportunitat laboral per desenes de persones per als que l’ocupació és una càrrega de confiança i autoestima després d’anys en l’atur”.

En el 2018 els municipalistes pretenien assolir la xifra de 150 persones contractades. Així ho van anunciar en el “Pla Castelló, ara”, el nom amb què van batejar les mesures negociades amb el govern municipal per al 2018. Tot i que es van pressupostar 2,5 milions d’euros l’edició en vigor ha assolit la xifra de 100 persones contractades, lluny de la seua expectativa inicial.

“Proposem posar tots els mitjans per a esgotar la bossa durant el 2018. Ho considerem bàsic si volem complir les expectatives que la ciutadania ha dipositat en nosaltres, sobretot perquè afecta persones que fa molt de temps que estan l’atur i en situació de vulnerabilitat. Esperem el dijous posar en comú la proposta amb el govern i els serveis tècnics” ha finalitzat la regidora.