Trobada Ciutats Sense Por
  • L’agrupació electoral participa de la trobada internacionalista municipal organitzada per Barcelona en Comú per a defendre la democràcia, els béns comuns, i els drets humans.

Castelló en Moviment va assistir aquest cap de setmana a la trobada internacional de la xarxa de ciutats governades per candidatures ciutadanes com Barcelona, Madrid, Valparaíso, Filadèlfia, etc.

Aquestes jornades, titulades «Ciutats sense por», han abordat diferents aspectes en defensa «dels drets humans, la democràcia i el bé comú», i com assenyala David Giner, membre de l’assemblea de l’agrupació electoral i del Consell municipal de Podem, «hem abordat els problemes i els èxits del municipalisme, així com els reptes que tenim al davant».

Cal fer passes per a enfortir la xarxa comarcal de candidatures ciutadanes existents al nord del País Valencià.

En la vintena de taules i tallers s’han tractat qüestions com la remunicipalització dels serveis privatitzats, la mobilitat i la contaminació urbana, o el paper de les ciutats com a receptores de refugiats, entre d’altres. Giner indica que «hi ha la voluntat compartida a escala internacional de radicalitzar la democràcia, construir institucions en les quals la ciutadania puga participar i decidir, sense sentir-se alié a elles».

La cooperació suposa un enriquiment mutu que ens enforteix.

Alhora, la delegació de Castelló en Moviment ha incidit en un dels àmbits que consideren prioritaris: la municipalització dels serveis privatitzats. Giner ha declarat que «s’han posat en comú diferents experiències que evidencien que amb voluntat política es pot remunicipalitzar, el què dignifica les condicions laborals, millora la qualitat del servei, i, els fan més eficients en termes econòmics».

El membre de l’assemblea ha finalitzat les seues declaracions assenyalant els reptes que tenen com a Castelló en Moviment. Per a Giner «cal fer passes per a enfortir la xarxa comarcal de candidatures ciutadanes existents al nord del País Valencià. La cooperació suposa un enriquiment mutu que ens enforteix».