Contracte
  • Proposa que l’Ajuntament facilite activitats formatives per a superar els problemes d’accés a la contractació pública.
  • Assenyala que la contractació menor hauria de fer-se de forma rotatòria. Critica la concentració de contractes en les grans empreses.

Facilitar l’accés a la contractació pública a les xicotetes empreses, els autònoms i les cooperatives. Es tracta d’una de les propostes de Castelló en Moviment per a debatre en el pròxim ple municipal.

La proposició de l’agrupació electoral planteja realitzar formació periòdica gratuïta amb l’Ajuntament de Castelló com a exemple. La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, indica que «volem aconseguir que l’administració local dinamitze l’economia local, pel que la contractació pública no es deuria concentrar en les mateixes grans empreses».

Volem aconseguir que l’administració local dinamitze l’economia local.

La contractació pública de l’Ajuntament de Castelló té la finalitat d’adquirir bens, obres o serveis. L’aposta de la formació municipalista implica recuperar els serveis privatitzats, però, segons indica Peñalver, «el consistori té la necessitat de proveir-se de subministraments o serveis acudint al sector privat, pel que la contractació pública es converteix en una podera política pública que pot ajudar a les xicotetes i mitjanes empreses, les cooperatives i els autònoms de la ciutat». En aquest sentit, Castelló en Moviment espera que l’Ajuntament programe periòdicament activitats amb l’objectiu de superar les dificultats que tenen les PIMES, els autònoms i les cooperatives, per accedir als contractes públics municipals.

El bon funcionament d’aquesta llista impulsaria l’economia local i aconseguiria que es desconcentre l’accés a aquesta modalitat contractual.

Igualment, Peñalver ha assenyalat que la contractació menor és una altra de les vies de dinamitzar l’economia local. Així, ha declarat que «per accedir a la contractació menor s’ha d’omplir un formulari en el web de l’Ajuntament. La idea és que de forma rotatòria es convide a les diferents mercantils inscrites. Hem constatat que la roda no funciona i sempre es crida a les de sempre, sovint vinculades a empresaris de la Gürtel. El bon funcionament d’aquesta llista impulsaria l’economia local i aconseguiria que es desconcentre l’accés a aquesta modalitat contractual».