Anna Peñalver
  • Peñalver assenyala que els informes municipals mencionen el cobrament per part de l’empresa concessionària de conceptes aparentment duplicats.
  • La regidora recorda que porten any i mig sense moviments per part del govern.

Després de detectar un possible desfasament en els costos indirectes del contracte de recollida de residus urbans i neteja viària, la regidora municipalista ha assenyalat que «la informació recaptada també contempla el que pareix una imputació doble del mateix cost». Aquestes possibles irregularitats deriven del contracte amb la concessionària UTE FCC-FOBESA, el qual ascendeix a 16,6 milions d’euros a l’any, sobre un pressupost total de l’Ajuntament que assoleix la xifra de 170,8 milions d’euros per al 2017.

Els indicis de cobrament per part de la UTE del mateix cost en repetides ocasions es poden trobar, segons detallen des de Castelló en Moviment, en l’apartat de Despeses associades a l’execució del contracte, el qual segons indiquen, «repeteix les partides pel mateix concepte en diverses ocasions i a més sense justificació documental que permeta comprovar el seu origen i garantir la seua veracitat». Aquest fet per a la regidora Anna Peñalver evidència «un preocupant desinterés per fiscalitzar els fons públics destinats a aquesta finalitat tot i que aquestes despeses suposen 1,3 milions d’euros del contracte».

 

La regidora Anna Peñalver ha fet una crida a la participació ciutadana, ja que, segons les seues paraules «és la ciutadania qui acaba pagant amb els seus diners els abusos de les grans empreses i la manca de control públic sobre aquests contractes».

Respecte a les acusacions de l’equip de govern des de Castelló en Moviment assenyalen que «demostren la por del govern local a alçar estoretes i tractar de forma oberta els possibles fraus heretats de l’època popular». Peñalver indica que «el discurs de l’herència rebuda, després de dos anys, ja no és creïble. No és justificable aquesta tardança quan estem parlant de gairebé el 10% del pressupost municipal i d’un servei essencial per a la ciutadania».