Contenidors
  • Peñalver espera que el govern dilucide els indicis d’irregularitats en un contracte que suposa gairebé el 10% del pressupost del consistori.

Des de Castelló en Moviment valoren l’actitud del govern local amb el treball d’inspecció dels grans contractes municipal de «passiva i mancada d’interés». La regidora Anna Peñalver ha explicat que es tracta d’un treball pressupostat a finals del 2015 a iniciativa del seu grup polític i que es va iniciar en novembre del 2016.

Des de la formació municipalista han fet referència als casos de Saragossa, Barcelona i Badalona on sengles auditories als contractes de neteja, amb la mateixa empresa concessionària que el gestiona a Castelló, van detectar diferents tipologies de frau. De fet, el grup municipal de Castelló en Moviment ha recordat al govern local que el PSPV ja en el 2010 va dictaminar des de l’oposició «una inadequada fiscalització de les obres i els serveis», així com «laxitud en els processos de fiscalització de les obres i els serveis».

La regidora de la formació assembleària informa que «esperen explicacions dels responsables polítics davant els clars indicis de manca de control en un dels contractes més importants, dels quals el grup socialista venia alertant des d’almenys el 2010».

La pressió ciutadana i política i el treball en obert i transparent són mecanismes que permeten evitar aquests possibles fraus.

La regidoria ha detallat que des de novembre del 2016 el treball d’avaluació ha estat desenvolupat «amb entrebancs per part de l’empresa concessionària, suspensió de reunions per part del govern municipal, i, l’immobilisme dels regidors responsables». La regidora ha posat d’exemple el retard a rebre informació, així ha detallat que «es va tardar 6 mesos en accedir a les dades necessàries per a realitzar aquest treball d’avaluació». A més, Peñalver ha assenyalat que són les actes de les reunions de treball les que parlen de «paràlisi en el treball i manca d’informació».

Finalment la portaveu de l’agrupació electoral ha afegit que «la pressió ciutadana i política i el treball en obert i transparent són mecanismes que permeten evitar aquests possibles fraus. Nosaltres seguirem estudiant la informació dels tècnics municipals i de l’empresa concessionària per a denunciar aquells indicis d’irregularitats que localitzem i exercir la pressió política necessària perquè no es produïsquen».