Joan Turu. PAH.
  • Hem sol·licitat la compareixença d’Amparo Marco i Alicia Brancal per a abordar el tractament dels desnonaments i una valoració de les propostes municipals d’habitatge.

La formació municipalista, Castelló en Moviment, ha demanat les compareixences en el pròxim plenari de juny de l’alcaldessa i de la regidoria d’habitatge per a abordar el tractament dels desnonaments i les mesures municipals per a garantir el dret a habitatge.

Els municipalistes consideren que en l’equador de la legislatura és necessari les dues compareixences perquè «a més d’abordar els resultats obtinguts en les polítiques municipals d’habitatge també considerem oportú avaluar el tractament que s’ha fet des del govern municipal dels casos de desnonament amb més repercussió social».

Es mostre sensibilitat cap del debat públic, i, puguem tindre un intercanvi constructiu.

La regidora Beltrán fa referència a l’últim cas en què va intervenir la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Segons ha recordat «des del govern municipal es van filtrar dades de Serveis Socials de la família en perill de desnonament, afectant el seu dret a l’honor i a la confidencialitat. Ens sembla molt greu perquè també perjudica al treball que es fa des dels Serveis Socials des de la confiança amb les usuàries».

En l’equador de la legislatura és necessari les dues compareixences.

A més a més, la formació municipalista considera que el ple de juny és una bona oportunitat per valorar el treball realitzat en habitatge i les noves propostes que estan en marxa. Beltrán ha enumerat les iniciatives en marxa, com la promessa borsa d’habitatge, l’ampliació del parc municipal d’habitatges socials, el treball desenvolupat per l’Oficina d’habitatge, i, l’estudi en marxa per a valorar la possibilitat de fer un organisme autònom dedicat exclusivament a gestionar l’habitatge.

Segons el Reglament del Ple de l’Ajuntament l’admissió de les compareixences les decideix l’alcaldessa en la Junta de portaveus, la qual es realitza el pròxim dilluns. Des de l’agrupació electoral esperen que «es mostre sensibilitat cap del debat públic, i, puguem tindre un intercanvi constructiu per avançar cap a una ciutat on es tinga garantida alternativa habitacional per a les persones desnonades».