El Meu Barri, El Meu Cole
  • La formació ciutadana està negociant amb l’equip de govern una solució temporal per a les famílies afectades per la falta de places escolars en el barri del Raval Universitari.

Una moció de la formació ciutadana demana que l’Ajuntament de Castelló es faça càrrec, de manera provisional aquest curs escolar 2016/17, del transport escolar dels alumnes del Raval Universitari que no han estat admesos en les escoles del seu barri. Segons ha informat la regidora Paz Beltrán el seu grup polític vol negociar aquest dilluns amb el regidor d’educació Enric Porcar incloure en els pressupostos una partida per sufragar aquesta despesa.

En paraules de la regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, a l’espera de la solució definitiva per part de Conselleria d’Educació a la problemàtica d’aquestes famílies, l’Ajuntament hauria de facilitar el seu transport escolar. El grup municipalista considera que les característiques del Raval Universitari, situat entre dues carreteres i el barranc del Riu Sec, i amb els accessos per als vianants encara per desenvolupar, “demana una ajuda temporal per a solucionar les dificultats d’aquestes famílies a l’hora de dur als seus fills i filles a l’escola”.

Per això van iniciar una campanya, a la qual els municipalistes donen suport, baix el lema “El meu barri, el meu cole”.

Després de diverses reunions amb el teixit associatiu del barri, des de Castelló en Moviment han informat que tot i les reunions del Raval Universitari amb els
responsables d’educació de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Castelló, les famílies afectades continuen sense tindre una altra proposta que escolaritzar als xiquets i xiquetes en altres escoles de la ciutat. Per això continuen amb la campanya, a la qual els municipalistes donen suport, “El meu barri, el meu cole”.

Paz Beltrán ha recordat que “la nefasta planificació urbana del Partit Popular ha fet que un dels barris més joves de la ciutat siga dels que menys serveis públics dispose”. La demanda de dotar dels equipaments necessaris ha estat una reivindicació constant de les associacions del barri: un centre de salut, una biblioteca, una nova escola, i millors accessos per als vianants, en són alguns exemples.