Hospital Provincial
  • El diputat Iñaki Vallejo assenyala les mancances del pla anunciat per la Consellera de Sanitat: ni es dissol el Consorci ni s’afronta el futur dels treballadors i treballadors de l’Hospital Provincial.

L’Hospital Provincial s’ha convertit en un centre sanitari anòmal i polititzat”. Amb aquestes declaracions el diputat de la formació municipalista Iñaki Vallejo ha mamprés la seua declaració sobre les novetats anunciades per Carmen Montón sobre aquest recurs sanitari.

Igual que l’Associació per la Defensa de la Sanitat Pública (ACDESA), Castelló en Moviment considera que la millor fórmula per integrar completament l’Hospital Provincial en la Generalitat Valenciana passa per “liquidar el Consorci i traure a la Diputació de la seua gestió, alhora que s’afronta la qüestió del personal”.

Aquesta deu ser la legislatura en què el Provincial deixa de ser un camp de batalla polític.

Els municipalistes consideren que l’anunci d’aquest pla hauria de ser l’inici de la integració funcional en la xarxa autonòmica per seguir fent passos cap a la integració plena. “Aquesta deu ser la legislatura en què el Provincial deixa de ser un camp de batalla polític per ser un Hospital més de la xara sanitària valenciana. Un servei públic normalitzat destinat a la ciutadania” ha assenyalat Vallejo.

Respecte a la qüestió del personal el diputat de Castelló en Moviment ha fet referència al comunicat d’ACDESA: “assolir una plantilla amb una composició adient per a un centre sanitari, que vaja canviant en el temps i que estiga integrada plenament dins la Conselleria, sense greuges comparatius ni d’un costat ni de l’altre”. El pla de Montón no afronta aquestes qüestions.

Les 33 persones en sous exorbitants són l’exemple de les rareses del Consorci.

Segons assenyalen, cal celebrar les propostes que finalitzen amb un centre anòmal, però, queda molt camí per recórrer. “Les 33 persones en sous exorbitants són l’exemple de les rareses del Consorci i de la necessitat d’afrontar la distribució de la plantilla a les necessitats sanitàries reals de la població castellonenca” ha finalitzat Vallejo.