Untitled 2
  • La formació assembleària ha registrat la demanda per participar d’aquesta campanya de visibilització i promoció de la bicicleta.

L’agrupació electoral Castelló en Moviment ha proposat a l’equip de govern que Castelló es sume a la campanya “30 dies en Bici”. Es tracta d’un moviment ciutadà i comunitari que va nàixer als Estats Units al 2010 amb la missió de promoure l’ús diari i quotidià de la bicicleta. L’objectiu, tal com ha explicat el portaveu Xavi del Señor és “visibilitzar i promoure l’ús de la bicicleta com un mitjà de transport lúdic i sostenible, mitjançant el compromís de desplaçar-se a diari amb ell durant el mes d’Abril”. Aquest any la campanya “30 dies en bici” es celebrarà a una vintena de ciutats espanyoles, amb diverses activitats al voltant de la difusió de l’ús d’aquest mitjà de transport. Ciutats com Palma de Mallorca, Gijón, Barcelona o Bilbao, ja s’han adherit.

La voluntat de la formació assembleària és l’adhesió formal i pública de l’Ajuntament de Castelló als compromisos d’aquesta iniciativa ciutadana, i que la regidoria de mobilitat desenvolupe activitats de promoció i ús de la bicicleta. Segons ha declarat del Señor “també hem sol·licitat que es done suport a les accions de les entitats que aposten per la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, ecològic, saludable i igualitari”. A més, el regidor assembleari matisa que han demanat que l’empresa gestora de Bicicas s’adherisca també a aquesta iniciativa i faça promoció de la campanya. Del Señor assenyala que estan a l’espera de resposta de les regidories de mobilitat i medi ambient, ambdues en mans socialistes.

En cas que l’Ajuntament s’adherisca, el grup municipalista proposa que entre les accions que es porten a terme estiga la participació dels regidors i regidores en la promoció de la bicicleta, fent difusió per diversos mitjans de comunicació com les xarxes socials. “Cal que els càrrecs públics donen exemple i usen un mitjà de transport que enriqueix les nostres vides, cuida el planeta i fa les ciutats un espai més amable” ha emfatitzat el regidor assembleari.