Romeria 2

En la Junta de Portaveus del passat dilluns, 21 de març, Castelló en Moviment va votar en contra de la proposta del Partit Popular perquè, segons la formació assembleària, amb l’excusa de buscar la protecció de les Festes de la Magdalena declarant Bé d’Interès Cultural la Romeria de les Canyes i les Gaiates, tenia com a objectiu real perpetuar els valors emanats de la “Junta Central de Festejos” de 1945, quan es va formular l’actual format sota les directrius del nacionalcatolicisme del moment. Referent a açò, el portaveu municipal del grup municipalista ha assenyalat que “una vegada més el PP perverteix el reglament per a fer de les declaracions institucionals una eina de desgast polític dels seus adversaris”. Així, segons assenyala del Señor “Castelló en Moviment va oferir al Partit Popular consensuar un text que permetera a tots els grups signar la declaració, ja que estem d’acord en el fons de la qüestió, que és declarar BIC les Festes de la Magdalena, però no podem estar d’acord en els arguments utilitzats. Davant el nostre oferiment, el PP, amb l’excusa que mai ens posaríem d’acord, va preferir seguir avant i enfrontar-se al nostre vot negatiu, en una clara operació d’intent de desgast, demostrant una vegada més que al PP només li importen les seues sigles”.

La realitat“, contínua del Señor, “és que en Castelló en Moviment estem disposades a treballar en una proposta sòlida en el sentit de posar en valor les nostres festes, treballant amb calma un document de consens i no fer-ho per la via de la urgència, que és el que proposava el PP en una clara jugada propagandística i d’autobombo per a la seua pròpia afició“. “En aquesta proposta”, insisteix del Señor, “hauria d’incloure’s les opinions no solament dels grups polítics, sinó també del teixit social de Castelló i del Món de la Festa“.

D’altra banda, la formació municipalista critica els acords de la passada legislatura, quan el PP tenia majoria absoluta. Llavors es va arribar a l’acord per part dels grups municipals que les Declaracions Institucionals només s’assumirien si eren aprovades per unanimitat. “Potser açò tinguera alguna lògica amb una govern en majoria absoluta exercint de piconadora, però la realitat municipal ara és una altra, sense majories absolutes i amb la necessitat d’aconseguir acords” afirma el portaveu municipalista. Per a Castelló en Moviment, l’actual fórmula impedeix no ja que moltes declaracions no siguen aprovades, sinó fins i tot impedeix que es puguen debatre en el ple. És per açò que Castelló en Moviment ha proposat fins a en tres ocasions la modificació d’aquest acord i sempre ha comptat amb la negativa del Partit Popular. Amb la seua proposta, el PP ha tancat la porta al fet que durant un any no puga tornar a presentar cap iniciativa que demane la declaració de les festes coma a BIC, ja que així ho estableix el reglament. “Una mostra més de la irresponsabilitat del PP” afegeix del Señor.