Port Serrallo
  • La contaminació de l’aire de Castelló, i la manca de desenvolupament del pla d’emergència del Serrallo, fan dubtar a la formació municipalista de la conveniència d’escollir per a agermanar-se una ciutat amb la que Castelló sols té en comú la seu d’una multinacional.

Després de la compareixença del vice-alcalde de Castelló sobre el viatge institucional realitzat la passada setmana a Ube (Japó), la formació ciutadana ha expressat el seu parer al respecte. En primer lloc, l’agrupació electoral ha expressat la necessitat d’un debat públic sobre la conveniència d’agermanar-se amb aquesta ciutat. La formació ciutadana dubta de la conveniència d’escollir una ciutat amb la que tan sols ens uneix la presència d’una multinacional contaminant.

Ube és la principal instal·lació del sector químic emissora de gasos d’efecte hivernacle (GEH) al País Valencià.

UBE Chemical Europe és una multinacional japonesa amb seu al polígon del Serrallo. Es tracta de la principal instal·lació del sector químic emissora de gasos d’efecte hivernacle (GEH) al País Valencià. Segons ha publicat l’entitat Ecologistes en Acció si es fa un balanç del període 2008-2013, UBE es una de les empreses de tot el País Valencià que més GEH emet.

Castelló en Moviment recorda que Castelló ocupa la posició 19 de les 37 ciutats espanyoles que superen l’índex de contaminació recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), segons un estudi publicat per aquesta organització el 2014, en el qual s’analitzava la qualitat de l’aire en 1.600 ciutats de 91 països. De fet, al Pacte del Grau es contempla com a mesura l’elaboració d’un Pla d’actuació específic per a millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de contaminants a la ciutat i terme de Castelló, amb especial atenció al Grau. Alhora s’assenyala que en la ciutat s’han d’incloure panells informatius sobre els índexs de contaminació de l’aire.

La població del Grau segueix demanant major informació sobre el pla d’emergència del Serrallo.

Igualment, des de Castelló en Moviment es recorda que la població del Grau segueix demanant major informació sobre el pla d’emergència del Serrallo. Així, el passat juny del 2015 es va aprovar una moció al respecte i encara no s’han realitzat les formacions ni els simulacres per saber com intervindre en cas d’accident o evacuació.