Contra La Pobreza

La regidora municipalista posa d’exemple l’Ajuntament d’Onda perquè porten el pagament de la Renda de Garantida de Ciutadania complint els terminis. A més, espera que el nou Decret de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives agilitze el seu pagament en el cas de Castelló.

En el ple de març es va aprovar la proposició de Castelló en Moviment perquè l’Ajuntament de Castelló fora entitat col·laboradora en el pagament de la Renda Garantida de Ciutadania. L’objectiu d’aquesta proposta era agilitzar el seu pagament, ja que segons un informe del negociat del programa d’emergència social de l’Ajuntament, a Castelló hi ha per resoldre i pagar els expedients de 533 famílies.

Tal com marca el seu marc legal, la Renda Garantida és un dret subjectiu i és obligatori el seu pagament. La regidora Paz Beltrán ha declarat que “en l’època del govern del PP es va pervertir el seu concepte i es van produir sistemàticament retards de més d’un any en el seu abonament, sense cap mena de dubte imperdonables, ja que és l’únic ingrés per a moltes famílies en situació de vulnerabilitat”.

Cal oferir des de l’Ajuntament actuacions d’integració social que superen la visió caritativa de les ajudes, i atacar les desigualtats socials des d’una visió apoderadora.

Aquest juliol el govern valencià va publicar un Decret llei per agilitzar la tramitació de la Renda Garantida. La regidora municipalista espera que l’Ajuntament informe ben aviat sobre com afectarà les famílies que segueixen a l’espera de cobrar aquesta ajuda. A més, Beltrán es pregunta “quin motiu fa que un Ajuntament com el d’Onda estiga al dia en el pagament de la Renda funcionant com a entitat col·laboradora i en el cas de Castelló encara es porta un retràs de 10 mesos”. La formació ciutadana considera que Castelló pot seguir l’exemple d’aquest consistori.

El pagament de la Renda Garantida, com el bo de transport públic Activa’t per a persones en l’atur, són algunes de les mesures que la formació assembleària porta endavant per a millorar la qualitat de vida de la població castellonenca. Segons les paraules de Paz Beltran “cal oferir des de l’Ajuntament actuacions d’integració social que superen la visió caritativa de les ajudes, i atacar les desigualtats socials des d’una visió apoderadora”.