Declaracions Regidors2
  • S’aprova per unanimitat vincular el Bo Activa’t als ingressos econòmics i donar suport al sector del taxi contra l’intrusisme.

El ple municipal va aprovar per unanimitat dues mocions de Castelló en Moviment per a millorar l’accés al transport públic i potenciar la mobilitat de les persones més vulnerables.

En primer lloc, han citat l’ampliació del bo Activa’t a persones amb salaris baixos. Segons informa Paz Beltrán, regidora de la formació municipalista «es tracta d’una demanda social que hem negociat amb el govern municipal des de fa mesos. Esperem que després de l’aprovació de la moció es materialitze ben aviat». Fins ara aquest Bo estava adreçat a les persones en situació d’atur. Gràcies a l’acord s’amplia a les rendes familiars per davall del Salari Mínim Interprofessional. Aquesta ampliació, recorda Beltrán, «va ser un dels compromisos que vam aconseguir en les negociacions dels pressupostos per a 2017 i que no es va complir. Amb la moció hem volgut recuperar aquesta mesura i millorar la mobilitat dels treballadors i les treballadores».

En segon lloc es va aprovar una moció de suport al sector del taxi. En aquest cas la regidora de Castelló en Moviment ha indicat que «l’objectiu és impulsar les inspeccions per a evitar l’intrusisme en el sector, així com la col·locació de carregadors elèctrics de càrrega semiràpida». En aquest cas també va ser aprovada per unanimitat i defensada per Paz Beltran.

Des de Castelló en Moviment han mostrat la seua satisfacció, ja que han estat en diàleg amb l’Associació de taxistes de Castelló -els quals estaven presents en el ple- per aconseguir que s’aproven les seues demandes. En concret, ha explicat que l’Ajuntament de Castelló s’ha compromés amb «el compliment de la ràtio d’1 VTC per cada 30 taxis, tal com estableix la normativa estatal, i la creació de llicència urbana autonòmica per a evitar la massificació de VTC als municipis valencians».

Per a la regidora Paz Beltrán amb aquestes propostes «demostrem el nostre compromís en promoure el transport públic, diàleg per arribar a acords amb totes les forces polítiques, i treball constant per millorar la mobilitat de les persones que viuen situacions de vulnerabilitat amb salaris baixos».