Foto Roda De Premsa 24 01 2018
  • L’agrupació electoral posa en valor els acords assolits i espera que el govern els execute.
  • Del Señor indica que cal un canvi de direcció en un model insostenible i garantir drets com el treball i l’habitatge.

El portaveu de Castelló en Moviment ha posat en valor l’acord assolit per al Pressupost municipal del 2018. Xavi del Señor explica que «han estat 3 mesos de diàleg el més transparent possible per aconseguir introduir millores concretes en matèria d’ocupació, habitatge i medi ambient».

La formació assembleària ha centrat la seua campanya al llarg d’aquest període en el que va batejar com a «Pla Castelló, ara», el qual agrupava 3 propostes. Respecte al dret al treball, els municipalistes esperen que s’aproven 2,5 milions d’euros destinats a Jornals de Vila, el que suposarà doblar el número de persones contractades, és a dir, assolir en l’edició del 2018 gairebé 160 contractacions. En segon lloc, Xavi del Señor explica que «hi ha el compromís de destinar 1 milió d’euros per ampliar el parc municipal d’habitatge social, congelat des d’abans de l’inici de la crisi».

Castelló en Moviment calcula que es podrien comprar al voltant de 14 habitatges. En tercer lloc es troben les propostes relacionades amb el programa Vila Verda, l’aposta de la formació assembleària en l’àmbit mediambiental. En aquest cas es tracta d’1 milió d’euros repartits entre diferents accions com millora de solars abandonats, camins escolars, recuperar espais de valor ecològic en la marjal i assentar els primers passos d’un parc agrari i d’una anella verda.

Del Señor emfatitza aquestes propostes perquè «suposen un canvi de direcció en el model de ciutat pel que apostem, no es tracta sols de posar el fre de mà a les polítiques del PP sinó fer un canvi de direcció en el seu model insostenible. Nosaltres insistim en aprofundir en aquest canvi amb un treball intens de seguiment i fiscalització per al compliment dels acords assolits».

Una de les novetats que inclou el Pressupost és la introducció de l’impacte de gènere de la majoria de les partides contemplades. En aquest sentit l’agrupació electoral també ha presentat les seues esmenes valorant aquest impacte. El regidor considera que «a partir d’ara cal que els grups polítics introduïm també en la nostra tasca per a la perspectiva de gènere en les propostes que volem introduir en el document econòmic més important de l’Ajuntament».