El Meu Barri, El Meu Cole
  • La regidora Beltrán assenyala que ara cal aconseguir que la Conselleria d’Educació no es demore en els terminis per a iniciar les obres del nou col·legi.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, ha valorat de forma «molt positiva» l’anunci d’ubicar el nou col·legi Vicent Marçà en el seu actual emplaçament. Es tracta, tal com assenyala Beltrán, d’una demanda tant de la comunitat educativa com del barri.

Beltrán ha recordat que el setembre del 2016 els grups polítics de l’Ajuntament van aprovar una Declaració Institucional a iniciativa de Castelló en Moviment perquè es determinara quina seria la millor ubicació per a la construcció o la rehabilitació del nou col·legi. La regidora assenyala que «vam arribar a l’acord que la millor opció era escoltar i consensuar amb les associacions de veïns i veïnes i les AMPES del barri la millor solució».

Per a la formació municipalista el següent pas és aconseguir que la Conselleria d’Educació no es demore en els terminis per a iniciar les obres. «En el Pla d’infraestructures educatives estava contemplat començar en el primer semestre d’aquest any. Esperem que no es restarde perquè és una necessitat del barri que ha de ser coberta» indica Beltrán.

El barri del Raval Universitari al llarg d’aquests últims anys s’ha caracteritzat per un notable auge en el seu nombre de residents. Viuen prop de 6.000 veïns i veïnes, entre els quals hi ha un 60% amb menys de 15 anys. Com a conseqüència, durant els últims 6 anys s’ha produït un increment en la demanda d’escolarització. Alhora, tant l’AMPA del Vicent Marçà com el seu equip directiu, han estat reclamant activament la millora i adequació de les instal·lacions.

Junt amb la realitat demogràfica del barri, la regidora Beltrán assenyala que «el Raval arrossega l’herència d’un nefast planejament urbà del PP que va deixar aquella zona aïllada de la resta. Una planificació que va convertir un dels barris més joves en el que menys serveis públics té».