Camps I Fabra
  • Castelló en moviment assoleix les signatures de la resta de grups menys del Partit Popular per convocar un Ple Extraordinari temàtic sobre corrupció.

La convocatòria d’un Ple Extraordinari sobre corrupció a l’Ajuntament de Castelló ja s’ha registrat amb les signatures de Castelló en Moviment, Compromís, el PSPV i Ciudadanos. Després d’uns dies de negociació sobre la proposta inicial plantejada per Castelló en Moviment, ara la petició ja s’ha realitzat i en un termini de 15 dies s’haurà de celebrar el Ple. «Pensem que és una bona notícia el compromís de la majoria dels grups municipals, a excepció del Partit Popular per raons òbvies, de debatre en una convocatòria específica sobre corrupció. És fonamental que pensem polítiques perquè el saqueig públic de les administracions que es va cometre en els anys de governs del Partit Popular no es puga tornar a repetir; i considerem que el Ple és l’espai idoni per tindre eixe debat», considera Xavi Del Señor, portaveu de Castelló en Moviment.

Al document registrat ja es contempla una proposta d’acord on, per un costat, s’inclou el mandat de reformar el Consell Social de la ciutat perquè Alberto Fabra, antic alcalde de la ciutat i assenyalat pels investigats de la Gürtel com a beneficiat d’eixe finançament il·legal, hi continue formant part; i un segon punt que demana la creació d’un òrgan municipal per vigilar el compliment dels contractes per a evitar la corrupció.

«Hem sentit com un empresari castellonenc va reconèixer que les mossegades als diners públics arribaven amb les modificacions dels contractes. I la realitat, a dia de hui, és que hi ha moltes empreses implicades en la Gürtel que continuen guanyant els grans contractes públics, i aquests contractes no tenen mecanismes de fiscalització. Hem de dissenyar polítiques perquè el saqueig públic que es va imposar com a forma de govern durant els temps del Partit Popular no torne a ser possible; i confiem que aquest Ple i la nostra proposta d’acord avancen en eixa direcció», afegeix Del Señor.