Pla Grau Ara
  • L’agrupació electoral detalla les inversions que han acordat en el Pressupost 2018 per a millorar diferents solars abandonats del Grau, els camins escolars al CEIP l’Illa i l’Institut Miquel Peris, així com el Camí de la Plana.

La formació assembleària ha continuat desgranant el Pressupost 2018 de l’Ajuntament i les aportacions que han acordat amb el govern municipal. En aquest cas el seu portaveu, Xavi del Señor, ha detallat les mesures incorporades, a iniciativa del seu grup polític, vinculades al Grau de Castelló.

En les seues declaracions el regidor ha destacat dos camins escolars per connectar el CEIP l’Illa i l’Institut Miquel Peris amb el nucli urbà del Grau. «En el cas de l’Illa es tracta d’una reivindicació històrica. A més, el recorregut passa pel Pujol d’en Gasset, on es va trobar un plom ibèric amb inscripcions el qual es va traslladar al Museu Arqueològic Nacional» explica Del Señor. Pel que respecta al camí escolar a l’Institut Miquel Peris indica que «es tractaria de recuperar mediambientalment els enclavaments de valor, millorant la zona de marjal pel que transcorre».

Un altre dels àmbits d’actuació en el Grau són els solars abandonats. En aquest cas els municipalistes han ubicat diferents espais degradats que s’haurien de millorar. Aquests estan localitzats en el carrer Treballadors de la Mar, en el passeig Bonavista, i en el carrer dels Germans Pinzón. El portaveu considera que «a més de tindre els solars nets, es tracta de posar-los decents perquè es puguen obrir a l’ús ciutadà com a espais públics».

També han detallat el compromís que han obtingut del govern municipal per definir el Camí La Plana com un connector biològic que «englobe els espais ambientals de la Plana amb la marjal protegida que té continuïtat a banda i banda del camí, des del Camí de la Fileta fins a pràcticament el camí d’Almalafa. És una aposta per recuperar la Marjaleria i realçar la seua riquesa ambiental». En aquest cas es tracta d’Inversió Financerament sostenible valorada en 1,7 milions d’euros.
Aquestes propostes estan dins del «Pla Castelló, ara», en concret dins del «Programa, Vila verda», el qual inclou diverses millores mediambientals en el terme de Castelló.