Xavi Del Señor
  • Castelló en Moviment considera prioritari traure del govern central a un partit ofegat per la corrupció.
  • Del Señor aprofita la visita del secretari general del PSOE per a reclamar que complisca les promeses a la militància del seu partit.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha aprofitat la visita a Castelló del secretari general del PSOE per a lamentar que «Pedro Sánchez haja descartat la moció de censura al PP tot i que hi ha una majoria social que reclama traure del govern a un partit ofegat en la corrupció».

Les declaracions del regidor de la formació assembleària apel·len al discurs amb què Sánchez va guanyar les primàries, «fer fora Rajoy» i tenir a Unidos-Podemos «com a soci preferent». Del Señor considera que tot i aquestes promeses a la militància del PSOE estan funcionant en sentit contrari i valora com un «greu error que es preferisca deixar governar al PP en minoria a formar un Executiu alternatiu quan els números de diputats donen i la seua militància ho reclama».

El portaveu de l’agrupació electoral valora que l’enteniment per un govern de progrés és possible i posa d’exemple l’aprovació del pressupost per al 2018 de l’Ajuntament de Castelló. Del Señor ha explicat que el seu grup polític «actua amb responsabilitat i no fa com en A Coruña o Barcelona, per exemple, on el PSOE posa en risc l’aprovació dels pressupostos d’ajuntaments amb polítiques socials capdavanteres».

És un greu error que es preferisca deixar governar al PP en minoria a formar un Executiu alternatiu quan els números de diputats donen.

Per a Castelló en Moviment cada dia que roman Mariano Rajoy en el govern «és una oportunitat perduda per revertir unes polítiques que han disparat en els últims sis anys la desigualtat, la precarietat i la pobresa». A aquest argument els municipalistes sumen com a prioritari «derogar les lleis que han reduït els marges de maniobra dels municipis, i que estan dificultant en gran mesura molts dels canvis pels quals tantes persones vam optar en les darreres eleccions municipals, així com una reforma del sistema de finançament territorial de l’Estat, amb una major participació dels ajuntaments en els ingressos de l’Estat i de les comunitats autònomes».

Finalment Del Señor ha incidit de nou en la corrupció, una de les principals preocupacions de la ciutadania, i explica que «l’última onada de corrupció exigeix una resposta política a l’altura. Pedro Sánchez no pot posar-se de perfil amb l’aguda i justificada crispació social amb la corrupció. Tenim l’obligació ètica d’actuar per a defendre la democràcia contra els corruptes».