Pacte Del Grau
  • L’agrupació electoral recorda que en el Pacte del Grau consta una rendició de comptes a la ciutadania anual en una assemblea oberta. A més, defineix el Pacte com un acord viu, en permanent revisió, i assenyala una manca de diligència en algunes mesures.

Després de la compareixença de l’equip de govern el passat dimarts 17 de gener per fer balanç d’aquests 18 mesos de legislatura, la formació municipalista ha comunicat el seu parer.

Castelló en Moviment, un dels tres signants del Pacte del Grau, considera que aquest acord de governabilitat està viu i en permanent revisió. El portaveu de la formació assembleària considera que algunes mesures «haurien de circular per un carril més resolutiu donada la seua rellevància», i ha posat d’exemple l’habitatge i les municipalitzacions, dos àmbits d’especial interés per als municipalistes.ç

L’apartat «Rendició de comptes: sessions de control i assemblees obertes» segueix sense posar-se en marxa.

A més, ha qüestionat que just l’apartat «Rendició de comptes: sessions de control i assemblees obertes» segueix sense posar-se en marxa. El regidor Xavi del Señor es remet a la literalitat del Pacte, el qual menciona que l’alcaldessa ha de rendir comptes a la ciutadania en una assemblea oberta a la ciutadana. «Es tracta d’una convocatòria plantejada amb una periodicitat anual per tal d’explicar els èxits aconseguits, així com aclarir les causes dels incompliments del programa de govern i de les promeses electorals» ha declarat el portaveu de Castelló en Moviment.

Per als municipalistes aquesta és una de les fórmules consensuades entre els signants del Pacte, dins l’apartat de Participació Ciutadana, per a permetre a la ciutadania l’accés a la informació i la gestió desenvolupada de primera mà. «Les explicacions exhaustives estaven pensades per a fer-se en primer lloc directament a la ciutadania» ha assenyalat del Señor en referència al balanç realitzat per Amparo Marco.