Auditoria
  • La formació ciutadana considera «una manca de deferència cap a la ciutadania» l’absència d’Alberto Fabra, Alfonso Bataller i Joaquín Torres. Vallejo assenyala que en les conclusions de la Comissió cal valorar si se sol·licita l’anàlisi per part d’altres instàncies els indicis d’irregularitats que s’han detectat.

Aquest dimecres hi ha convocada una nova sessió de la Comissió d’investigació de la Junta de festes. El regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha lamentat que els exalcaldes del Partit Popular, Alberto Fabra i Alfonso Bataller, així com l’exregidor de festes, Joaquín Torres, hagen declinat la seua presència. Aquests han informat que contestaran per escrit a les preguntes de la Comissió. Vallejo considera aquestes absències «una oportunitat desaprofitada i una manca de deferència cap a la ciutadania».

A més, ha fet referència a les declaracions dels anteriors compareixents, les quals, segons el regidor, «han evidenciat un funcionament irregular, amb una xarxa de contractacions vinculada a les empreses de l’expresident de la Junta, a més d’una constant evasió de l’IVA, o, fins i tot l’existència d’una doble comptabilitat».

Una de les compareixences assenyalades per Iñaki Vallejo és la del secretari jubilat de l’Ajuntament, José Mateo. Aquest va assegurar que les contractacions per a celebrar la Magdalena no es feien sota procediments reglats, ni es convocaven concursos públics, «unes objeccions contínues a les quals tots els partits feien cas omís» ha recordat Vallejo.

Finalment, el regidor de l’agrupació electoral, ha explicat que una vegada finalitzen les compareixences els grups polítics entraran en l’última fase de la Comissió, la redacció de les conclusions. Per a Vallejo, «les compareixences i l’estudi de la documentació està certificant tot un seguit d’irregularitats que hauran de contemplar-se en el dictamen. Hi ha indicis amb entitat suficient perquè altres instàncies al marge de l’àmbit municipal les valoren.»