Photo 2018 01 11 10 19 58
  • La fallida del Mercat demostra el fracàs de les privatitzacions dels serveis públics. Recorden que el Pacte del Grau aposta per la recuperació de la gestió pública del recinte del Mercat.

L’agrupació electoral Castelló en Moviment ha abordat la fallida de l’empresa que gestiona el recinte del Mercat del dilluns. La regidora, Anna Peñalver, ha recordat que el Pacte del Grau té marcat com a prioritat la recuperació de la gestió pública del Mercat del dilluns. L’acord de govern esmenta que l’objectiu és «potenciar el mercat, millorar la seua gestió i aprofitar l’espai i el pàrquing subterrani en benefici de tots i totes».

La formació assembleària ha assenyalat que un dels eixos del seu ideari polític és «la recuperació dels serveis públics que en etapes passades es van transferir a empreses privades perquè s’enriquiren gestionant baix la lògica del mercat bens comuns, els quals pertanyen a tota la ciutadania».

La regidora assembleària ha explicat que el seu grup polític «concep el recinte del mercat com un recurs públic municipal que dinamitza l’economia local i construeix comunitat. De fet, dins del Pacte del Grau la recuperació del mercat es contempla com un element més d’un pla de recuperació i dinamització comercial pel que la regidoria de comerç té ara l’oportunitat de fer passes en aquesta direcció».

Peñalver ha recordat l’antecedent del cas de la Piscina Provincial, també amb un concurs de creditors per la fallida de l’empresa concessionària d’aquest servei públic. «En aquella ocasió les instal·lacions es van mantindre tancades al públic durant més d’un any i el seu futur continua sent incert. Hem d’aprendre dels errors de passat, estem en un cas que demostra el model nefast de privatitzacions d’espais de titularitat municipal i davant una oportunitat per recuperar el recinte del Mercat a la gestió pública» ha declarat la regidora de Castelló en moviment per finalitzar.