Declaracions Regidors
  • La formació assembleària presenta una moció amb l’objectiu de calendaritzar les actuacions fonamentals que deurien estar garantides per defecte per l’Ajuntament.

La formació ciutadana, Castelló en Moviment, ha proposat, amb el suport dels socis del Pacte del Grau, que l’Ajuntament de Castelló elabore un Pla d’Inversions Municipals Bàsiques. La regidora Anna Peñalver ha explicat que pretenen que “es detalle, prioritze, pressuposte i calendaritze per als propers anys les actuacions fonamentals que reclamen els diferents barris i districtes.”

Aquesta proposta de Pla es debatrà en el pròxim ple de l’Ajuntament. Anna Peñalver valora que “hi ha drets bàsics de la ciutadania que s’han de garantir des de l’Ajuntament per defecte com el clavegueram, l’enllumenat, tindre carrers pavimentats i zones verdes, gaudir d’una ciutat accessible, o la conservació en bon estat de les instal·lacions culturals, educatives i esportives”.

Hi ha drets bàsics de la ciutadania que s’han de garantir des de l’Ajuntament per defecte

La formació assembleària ha indicat que les moltes reivindicacions en els Consells i les Juntes de Districte són actuacions singulars de gran envergadura que requereixen quantitats d’inversió considerables. Altres reivindicacions són intervencions més modestes, però disperses per nombrosos punts de la ciutat, la qual cosa fa que també la necessitat d’inversió total siga considerable.

La regidora Peñalver explica que “davant la manca de resposta dels diferents governs municipals, la ciutadania acaba traslladant moltes d’aquestes demandes als pressupostos participatius i aquests no arriben a un 1% del pressupost total. No s’entén, que aquests últims hagen d’assumir també les actuacions més bàsiques en infraestructures. A més, fa que no es proposen més actuacions que vagen més enllà d’allò que hauria d’estar cobert per defecte, ja que es tracta de complir amb les competències obligatòries de l’administració local”.