Foto Roda De Premsa 24 01 2018
  • Castelló en moviment registra una moció per al ple de febrer en què demana un canvi del Reglament per a incloure sessions de control a l’alcaldia.

Castelló en moviment ha registrat una moció demanant un canvi de Reglament del ple de l’Ajuntament de Castelló amb l’objectiu de fer sessions de control de l’alcaldia. Aquesta proposta es debatrà en el ple el dijous 28 de febrer.

Aquesta iniciativa, segon ha detallat el portaveu de la formació assembleària, Xavi del Señor, s’inspira en una moció que va presentar el grup PSPV-PSOE l’any 2012. En aquella ocasió Amparo Marco, per aleshores portaveu dels socialistes, instava al ple de l’Ajuntament a desenvolupar en el Reglament sessions de control sobre l’alcalde Alfonso Bataller, però la majoria absoluta del PP va impedir que s’aprovara.

«Ens sembla important recuperar de l’oblit aquesta moció i que l’alcaldessa i el PSOE recorde els principis que defensaven quan estaven en l’oposició. Principis com el seguiment i la fiscalització de l’alcaldia de forma periòdica, governe qui governe» ha comentat el portaveu de l’agrupació electoral.

«És important ser conscients que aquesta moció la presentaren el PSPV-PSOE ja fa 7 anys. Es tracta concretament d’introduir en el Reglament del Ple i les seues Comissions sessions de control, en la manera i forma que es fixe per tots els grups polítics per consens i que la persona que ostente el càrrec d’alcalde haja de respondre de manera personal a les preguntes de l’oposició. Com assenyalava Marco en aquella ocasió es tracta de millorar la discussió política, i potenciar els mecanismes fiscalitzador, de deliberació i de supervisió del ple de l’Ajuntament i que qui siga alcalde no s’amague políticament darrere de la presidència del Ple» ha declarat Del Señor.