45480989142 31c08b7ca3 O
  • Aquest dijous es debat a les Corts una proposta de Llei per a traspassar competències de les Diputacions a la Generalitat.
  • CseM demana el suport de la Diputació a aquesta iniciativa mitjançant una moció.

La proposta de Llei que va presentar el grup parlamentari de Podem el passat 24 d’octubre, la qual ha estat admesa a debat, tracta de «procurar la supressió de duplicitats i la consecució d’una millor eficiència dels serveis públics». El diputat de Castelló en moviment, Iñaki Vallejo, ha explicat que «aquesta proposta pretén traspassar competències de les Diputacions a la Generalitat i centrar el treball de les corporacions provincials valencianes en les poblacions amb menor nombre d’habitants». La proposta de Llei especifica que les diputacions continuaran encarregant-se de moltes de les seues competències, especialment d’aquelles que afecten els pobles de menys de 20.000 habitants.

Aquesta proposta pretén traspassar competències de les Diputacions a la Generalitat i centrar el treball de les corporacions provincials valencianes en les poblacions amb menor nombre d’habitants.

La moció de la formació assembleària insta a la Diputació de Castelló a mostra el seu suport a aquesta proposta de llei. Segons les declaracions del diputat «aquest canvi en les diputacions pot prevenir el clientelisme, els favoritismes i ajudarà a fiscalitzar aquestes institucions. Des de Castelló en moviment apostem per reformar les Diputacions, un niu tradicional de clientelisme, mentre arriba el canvi constitucional que les suprimisca».

La principal motivació d’aquesta proposta és definir el sistema competencial de les diputacions i regular les seues relacions amb la Generalitat. El diputat Vallejo valora que «la Diputació hauria de mostrar el seu suport a aquesta Llei, ja que comportaria una major fiscalització dels ens provincials i apunta a un canvi de model en el seu funcionament actual, alhora que garanteix a les poblacions més menudes una millor atenció».