Transport Gratuit
  • L’objectiu de Castelló en Moviment és aconseguir aquesta gratuïtat en el bus i el tram per a persones amb ingressos inferiors a 645 euros. A més recorda altres mesures del Pacte del Grau relacionades amb el transport com la reducció per a estudiants, i, la gratuïtat per als menors d’edat amb discapacitat.

La regidora Paz Beltrán recorda que la gratuïtat del transport públic va ser una proposta aprovada al Setembre passat a iniciativa del seu grup polític. Alhora, Beltrán ha corregit al govern quan asseguren que aquesta mesura consta en el Pacte del Grau, “la gratuïtat del transport va ser una nova mesura d’emergència social que s’està dilatant massa, no consta a l’acord del Grau” ha declarat Beltrán.

Cal recordar que la moció de Castelló en Moviment es va aprovar amb una esmena del govern la qual demanava un informe tècnic. Aquest informe no contemplava la gratuïtat sinó una reducció. En aquest període la formació assembleària va aconseguir que es destinara una dotació pressupostaria de 150.000 euros per assolir aquesta la gratuïtat. L’objectiu de Castelló en Moviment és aconseguir aquesta gratuïtat en el bus i el tram per a persones amb ingressos inferiors a 645 euros. Ara, segons relata la regidora Beltrán, “hem quedat a l’espera dels terminis per tal de valorar una mesura intermèdia que possibilite implantar la gratuïtat del transport públic en el segon semestre de l’any”.

La gratuïtat del transport va ser una nova mesura d’emergència social que s’està dilatant massa.

A més, la regidora de l’agrupació electoral ha recordat que al Pacte del Grau hi ha altres mesures sobre la gratuïtat del transport públic que encara no s’han desenvolupat, en referència a la gratuïtat del transport per als menors de 18 anys amb problemes de discapacitat, i la reducció significativa dels preus dels transports urbans per a estudiants. Beltrán espera conéixer les novetats, ja que “no hi ha cap novetat per part de Rafa Simó al respecte”.