TRANSPORT GRATUIT
  • Castelló en Moviment considera injustificat el temps de demora en aplicar una mesura aprovada en el ple de Setembre. A més, assenyala la responsabilitat del regidor d’urbanisme i mobilitat en l’escassa voluntat per aplicar aquesta iniciativa.

En el ple de Setembre es va aprovar una moció presentada per Castelló en Moviment en la que es pretenia garantir l’accés al transport públic de les persones aturades. Dos mesos després de l’aprovació, l’àrea d’urbanisme i mobilitat, en mans del PSOE, va anunciar la proposta d’abaratiment del transport públic amb un abonament de 18 euros per mes per a una persona que cobra 646 euros i de 9 euros per qui cobra 420 euros al mes. La formació assembleària, per veu del seu portaveu, va titllar com “un engany i molt decebedor” la proposta anunciada pel regidor Rafa Simó.

El que volem és incrementar les oportunitats per a la recerca d’ocupació i una vida socialment activa de les persones amb menys recursos.

El pròxim dijous 14 d’Abril, set mesos després de la proposta inicial, se celebrarà una reunió entre la regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, i el regidor del PSOE, Rafa Simó, on exigiran explicacions davant aquesta demora, que no dubten en assenyalar com a “totalment injustificada tenint en compte la situació d’emergència social i l’alt índex d’atur dels nostres veïns. A més, en les negociacions dels pressupostos vam aconseguir destinar 150.000 euros per bonificació a desocupats en transport urbà, interurbà i TRAM”. Tal com ha assenyalat la regidora Paz Beltrán “el que volem és incrementar les oportunitats per a la recerca d’ocupació i una vida socialment activa de les persones amb menys recursos. Aquest abaratiment ens va resultar insuficient.

Cal recordar que l’objectiu de la formació assembleària era modificar el Reglament del Transport Urbà per tal d’incloure en els abonaments ORO les persones aturades, gaudint d’aquesta bonificació tant per als autobusos urbans com per al TRAM. Igualment van demanar que s’aprovara un sistema per emetre un abonament gratuït per a l’ús del BiciCas per part de persones aturades amb prestacions inferiors a 645,30 euros.