Roda De Premsa
  • La formació assembleària considera que cal introduir la perspectiva de gènere i integrar a entitats de dones, del tercer sector, del cooperativisme i dels autònoms.

La formació assembleària Castelló en moviment recorda que han proposat que el Pacte Local d’Ocupació integre a noves organitzacions i entitats vinculades al món del treball. Explica el regidor Iñaki Vallejo, membre del Pacte, que la proposta del seu grup polític pretén “obrir el Pacte a més sindicats, entitats representatives del tercer sector, del cooperativisme i dels autònoms i garantir un major pluralisme i la representació de diferents sectors econòmics i socials de la ciutat. Ho demanàrem el 2015 i ho hem tornat a fer aquest 2018. Esperem que per fi s’atenga la nostra petició”.

Segons les dades del SERVEF al municipi de Castelló hi ha 14.243 persones en l’atur inscrites com a demandants de treball, el 60% de les quals són dones. En aquest sentit el regidor Vallejo assenyala que “en el Pacte Local es deuria tindre en compte les desigualtats de gènere i integrar també els col·lectius de dones dels sindicats o entitats de dones empresàries com Reinventhadas per a incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques municipals d’ocupació.”

El regidor Vallejo també ha aplaudit que el Pacte Local d’Ocupació haja augmentat el seu pressupost “per a ampliar l’impacte de les polítiques actives d’ocupació de l’Ajuntament”. Entre les mesures finançades pel Pacte Vallejo ha destacat “les ajudes a entitats de l’economia social, el finançament de projectes d’innovació social i l’impuls de la llançadora de cooperatives Beta.coop”.

L’agrupació electoral insisteix en què “per seguir millorant i fer útil i eficaç l’actual Pacte cal obrir-lo a més entitats representatives de la realitat econòmica i social de Castelló.”