Declaracions Regidors
  • La formació assembleària recorda que el ple de gener del 2018 va aprovar per unanimitat que s’amplie la cobertura d’aquest Bo tenint en compte el Salari Mínim Interprofessional.

L’agrupació electoral ha valorat de forma positiva l’acord del govern central i el grup Unidos-Podemos sobre la pujada del Salari Mínim Interprofessional. El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha recordat que “a més de la millora que comporta per a milers de persones hi ha ajudes vinculades al Salari Mínim que ampliaran la seua cobertura”.

Del Señor ha posat d’exemple el “Bo Activa’t”, una de les principals mesures implementades a iniciativa de l’agrupació electoral. Segons explica “fa 10 mesos de l’acord plenari en què vam decidir que es vincularia als ingressos econòmics i no sols a la situació d’atur. Esperem que s’implante aviat després de tant de temps d’espera”.

Fa 10 mesos de l’acord plenari en què vam decidir que es vincularia als ingressos econòmics i no sols a la situació d’atur. Esperem que s’implante aviat després de tant de temps d’espera.

Els orígens d’aquesta proposta es remunta al ple de l’Ajuntament del setembre del 2015, quan es va aprovar una proposició de Castelló en Moviment per a impulsar aquesta mesura basada en bons de transport per a persones en situació de desocupació. Va ser el gener del 2018 quan un acord plenari va concretar la nova proposta per a accedir el preu simbòlic. Del Señor recorda que “el ple va decidir per unanimitat ampliar la cobertura del Bo Activa’t a famílies amb rendes baixes calculant la renda segons el Salari Mínim pel que el nou acord assolit comportarà que el dia que s’executa aquesta proposta més persones puguen gaudir del transport públic a preu simbòlic”.