Pressupost 2019 Pla Habitatge
  • Presentaran aquesta proposta com a esmena al Pressupost per a dotar de més recursos econòmics aquesta partida per al 2019.

Entre les esmenes que la formació assembleària presentarà al pressupost municipal del 2019 es troba l’ampliació de la partida per a la compra d’habitatge. Amb aquesta proposta Castelló en Moviment pretén ampliar en 1 milió d’euros els recursos econòmics destinats a aquesta finalitat. Des de l’inici de la legislatura aquesta agrupació ha fet de l’habitatge el seu cavall de batalla. La regidora Paz Beltrán declara que “és un eix fundacional i central del nostre grup polític”.

Beltran ha explicat que “per avançar en el compliment del dret a l’habitatge cal ampliar el parc municipal d’habitatge en règim de lloguer social. Hi ha desenes de famílies a l’espera i el final de legislatura és una oportunitat per fer camí en aquest sentit i que el Pacte del Grau complisca amb un dels seus leitmotivs”. Aquesta proposta la registraran una vegada es presente el Pressupost en Comissió i quede obert el període d’esmenes que marca el Reglament.

Fins al moment l’Ajuntament encara no ha aconseguit ampliar el seu parc d’habitatge social, el qual té 223 pisos ocupats. Aquest 2018 a iniciativa de Castelló en Moviment, ja es va pressupostar 1 milió d’euros a aquesta finalitat, però, el concurs públic per a l’adquisició d’habitatge va quedar desert el que ha permès obrir una nova fase en què l’Ajuntament pot adquirir els pisos mitjançant la compra directa.

La regidora valora de forma positiva “el treball de l’Oficina d’habitatge” i explica que “actualment estan en procés de negociació per a comprar pisos per al parc municipal. Per la nostra banda oferim la nostra col·laboració perquè aquesta proposta arribe a bon port. Ara anunciem que l’any que ve volem seguir treballant en aquest sentit. Per això volem dotar amb 1 milió més la compra directa d’habitatge”.

La regidora ha finalitzat les seues declaracions emfatitzant que “el nostre grup municipal seguirà a l’ofensiva de forma propositiva. Sembla que la resta de grups polítics donen la legislatura per finalitzada pensant ja en les pròximes eleccions. Nosaltres volem esgotar el temps fins a l’últim minut i aprofitar tots els mecanismes al nostre abast per a millorar la vida de la ciutadania”.