Anna Peñalver
  • Presenten una moció al ple de gener per a elaborar un mapa de riscs de la corrupció a l’Ajuntament de Castelló, per a previndre i saber on i com actuar.

Elaborar una ferramenta de prevenció de la corrupció. Aquest és l’objectiu del grup municipal Castelló en moviment amb la moció que han registrat per a desenvolupar un mapa de riscs de la corrupció a l’Ajuntament de Castelló. La regidoria de la formació assembleària, Anna Peñalver, explica que «es tracta de fer un diagnòstic que ajude a previndre la corrupció, és a dir, a saber quins espais son propensos a sofrir-la».

La moció que Castelló en moviment elevarà al ple ordinari de gener proposa que es compte amb l’assistència de l’Agència autonòmica per a la realització d’aquest mapa de riscos, mitjançant un conveni de col·laboració. Es tracta d’un organisme que té entre les seues funcions fer estudis i anàlisis de riscs previs en activitats relacionades amb la contractació administrativa, la prestació de serveis públics, les ajudes o les subvencions públiques i els procediments de presa de decisions.

Segons la portaveu adjunta de l’agrupació electoral: «al ple extraordinari de febrer de 2018, es va aprovar per unanimitat la implantació d’una oficina anti-frau a l’Ajuntament de Castelló. Les nostres accions van en la línia de tenir una partida pressupostària i un diagnòstic previ».

Tal com detalla la moció, les oficines contra el frau i la corrupció ja són una realitat tant a nivell municipal, de província o a escala autonòmica, per fer front als nombrosos escàndols de corrupció que han esquitxat la vida política en els últims anys. Així doncs, la regidora Peñalver ha afegit: «No comprenem perquè no ha sigut una prioritat fer passes per a complir amb l’acord plenari de l’agència anticorrupció, per a nosaltres és un tema cabdal; hem de realitzar tot allò que estiga a la nostra mà per a impulsar mesures contra la corrupció a la nostra ciutat».

Per a finalitzar la seua valoració la regidora assembleària ha comentat que: «lamentem aquesta manca d’interès en dur a terme res relacionat amb aquesta proposta, si tingueren interès o ja estaria fet o al menys hagueren pressupostat una partida en el Pressupost que debatrem la setmana que ve».