Photo 2018 01 11 10 19 58
  • Considerem indispensable incloure l’Oficina anti-frau al pressupost.
  • No compartim que el govern no l’haja planificada quan és un acord plenari aprovat de forma unànime.

Amb l’objectiu d’impulsar l’Oficina anticorrupció el grup municipal Castelló en moviment proposa retallar les partides destinades a la revista «Mapa del talento», publicitat i despeses d’òrgans de govern. En les seues declaracions, Anna Peñalver, portaveu adjunta de la formació assembleària, ha explicat que «aquesta revista pretén contribuir a recuperar l’autoestima de la nostra ciutat però nosaltres pensem que la millor manera de fer-ho és lluitar contra la corrupció amb aquesta Oficina, la qual recordem que es va aprovar per unanimitat en el ple de febrer de 2018».

La regidora ha contestat a les acusacions de voler anul·lar el «Mapa del talento». Peñalver ha emfatitzat que «parlem d’una partida amb un pressupost de 50.000 euros que l’any passat no és va executar. A més, per a pujar l’autoestima de la ciutat també passa per ser ferms contra la corrupció i el nostre grup polític té una visió del talent diferent, no individualista ni meritocràtica. Hem de posar en valor la gent de a peu, que fa tasques imprescindibles per a mantindre la vida i la ciutat. Cal posar en valor altres tipus de talent, el d’una societat plural, de base i amb valors».

A més a més, en les seues declaracions Anna Peñalver ha desmentit «les falsedats» de les declaracions del regidor Antonio Lorenzo. La regidora ha indicat que «no estem retallant ni les beques ni les ajudes al retorn i ho saben perfectament. Segurament el PSOE s’enfada i menteix perquè estem retallant en propaganda i publicitat de l’alcaldessa a uns mesos de les eleccions».

Finalment, l’agrupació electoral valora de forma positiva que la majoria de les seues esmenes s’hagen afegit al Pressupost. Peñalver ha remarcat que «aquestes propostes comporten millores en medi ambient, ocupació, dret a l’habitatge o dignificació dels barris. Propostes que se sumen a altres iniciatives nostres com els Jornals de Vila o el Bo Activa’t».