34093033536 C21ff50fe2 O E1505735157244
  • La auditoria realitzada pel Síndic de comptes indica que la concessió directa d’ajudes es la menys objectiva de totes les diputacions valencianes.

El Síndic de Comptes de la Comunitat Valenciana ha publicat un informe sobre les inversions de les Diputacions valencianes en el període 2014-2016 en què indica que la corporació provincial castellonenca destaca com la menys objectiva en la concessió directa d’ajudes. En concret aquest Informe assenyala que el 35,3% de les concessions de forma directa es realitzen amb «excepció a l’objectivitat».

Portem tota la legislatura treballant per canviar aquest tipus de funcionament, però sense la voluntat del govern que presideix Moliner és molt difícil

El diputat de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha declarat que «portem tota la legislatura treballant per canviar aquest tipus de funcionament, però sense la voluntat del govern que presideix Moliner és molt difícil aconseguir canviar-ho», i afegeix a col·lació d’aquest Informe: «la manca d’objectivitat en la concessió de les ajudes afavoreix el clientelisme d’aquestes entitats que tan de temps han estat exercint, per això apostem per canviar el model actual de Diputació amb urgència».

Un altre dels aspectes que la Sindicatura assenyala en aquesta auditoria fa referència a l’objectivitat en l’adjudicació de contractes. Aquest òrgan de fiscalització ha detectat en els contractes revisats que sols en el 44% dels casos els criteris objectius superen als subjectius, a diferència d’Alacant on s’assoleix pràcticament el 100%. El diputat de la formació assembleària valora que «són moltes despeses sense control i amb poc criteri, motiu pel qual necessitem una major fiscalització de la Diputació».