Portada Pressupostos 2018
  • La formació assembleària es reuneix amb Amparo Marco per a traslladar-li la necessitat d’intensificar la lluita contra l’atur, el dret a l’habitatge i la recuperació ambiental del terme de Castelló.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha informat que han traslladat a l’alcaldessa les seues propostes per al pressupost del 2018. La reunió s’ha celebrat aquest dijous en el marc de les converses entre els signants del Pacte del Grau sobre els comptes municipals.

Entre les principals preocupacions de Castelló en Moviment està l’atur. Al municipi de Castelló hi ha prop de 15.000 demandants d’ocupació.

Del Señor ha emfatitzat, fent referència a les dades del SERVEF d’octubre, que «entre les principals preocupacions de Castelló en Moviment està l’atur. Al municipi de Castelló hi ha prop de 15.000 demandants d’ocupació i d’aquests més de 8.700 són dones. Intensificar els Jornals de vila amb perspectiva de gènere pretén intervindre sobre la xacra de l’atur». Segons fonts municipals els Jornals de Vila, un programa d’ocupació per a persones en atur de llarga durada, van oferir 43 llocs de treball en la seua primera edició el 2016 i 88 places en la segona edició d’enguany. «Hem transmès a l’alcaldessa la necessitat d’intensificar per a la tercera edició el nombre de llocs de treball oferits» ha indicat el regidor.

El «Pla Castelló, ara» també pretén augmentar el parc municipal d’habitatges socials, congelat des de l’etapa del PP, i iniciar la recuperació ambiental del nostre entorn.

En aquest context, el portaveu també ha posat en relleu les altres dues propostes del seu grup polític. «El «Pla Castelló, ara» també pretén augmentar el parc municipal d’habitatges socials, congelat des de l’etapa del PP, i iniciar la recuperació ambiental del nostre entorn. Hem ratificat a Amparo Marco la voluntat d’avançar també en aquests altres àmbits» ha declarat.

Finalment, han recordat que la seua aposta pretén aprofitar tots els mecanismes reglamentaris per avançar en aquestes matèries per arribar a acords amb el govern municipal, entre les que assenyalen les esmenes públiques als pressupostos. El portaveu Del Señor ha lamentat que «el govern municipal ens presenta un pressupost tancat, a diferència de l’any passat i, a més, no accepta les nostres cessions. Seguim amb la mà estesa tot i que ens topem amb la llei del més fort».