Photo 2017 12 01 13 03 40
  • La formació assembleària considera els compromisos incomplits el 2017 pel govern municipal com l’element central per a obrir l’escenari de les esmenes públiques per al pressupost del 2018.

La jornada del divendres Castelló en Moviment ha estat present al districte sud de la ciutat. Els regidors Iñaki Vallejo i Xavi del Señor han participat en una taula informativa en la plaça de Vilanova d’Alcolea per a explicar al veïnat les propostes que formen part de la seua aposta política per al 2018, el “Pla Castelló, ara”. Aquesta activitat la realitzen després de visitar les dos últimes setmanes el mercat del Grau i les oficines del SERVEF.

Amb la seua presència en el sud de la ciutat la formació municipalista pretén portar a peu de carrer les seues prioritats per a millorar la vida de la ciutadania: augmentar l’oferta d’ocupació de l’Ajuntament, avançar en el dret a l’habitatge, i recuperar mediambientalment el terme de Castelló. Es tracta de les tres idees centrals que des de la roda de premsa del passat 8 de novembre han apuntat com les prioritats que proposen executar per al 2018.

El portaveu de la formació asembleària, Xavi del Señor, ha detallat els motius pels que plantegen esmenes públiques als comptes del 2018. Així, l’edil ha explicat que “els incompliments dels compromisos que van acompanyar la negociació dels pressupostos del 2017 han estat un factor determinant perquè l’assemblea de Castelló en Moviment haja obert l’escenari de les esmenes públiques.” Per la seua banda, el regidor Iñaki Vallejo ha afegit que “la manca d’avanços en la política d’habitatge se suma a aquest diagnòstic”. Des de l’agrupació electoral han informat dels incompliments als que fan referència.

INCOMPLIMENTS PRESSUPOST 2017

Bo Activa’t

Modificar els criteris d’accés, vinculant-lo a la renda individual i no sols a la situació d’atur.

Gestió pública

Recuperar serveis privatitzats i millorar el control sobre els grans contractes amb empreses concessionàries.

Participació

Fer-la transversal amb un procés participatiu per regidoria.

Medi ambient

Destinar solars a vivers forestals.

Investigacions sociològiques

Per assentar l’estratègia contra la feminizació de la pobresa i la precarietat, les cures a la ciutat i un Estudi de Gènere i Participació.