Iñaki Vallejo

El diputat autonòmic de Podem, César Jiménez, i el diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, han coordinat varies preguntes parlamentàries a les Corts Valencianes dirigides a la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient sobre si estan negociant un conveni amb la Diputació de Castelló perquè l’empresa pública EPSAR- depenent d’eixa conselleria- assumeixi la gestió de la planta de purins de Vall d’Alba.

La planta de purins de Vall d’Alba es va atorgar en 1998 a una UTE entre Tetma i Urbaser per a la seua construcció i gestió, que contava amb una ajuda d’11 milions d’euros dels fons Feder de la Unió Europea. En 2014 la Diputació va iniciar l’expropiació després que la planta no assolís els objectius establerts en el contracte –a 25 anys- i va pagar una indemnització a la concessionària. En el procés d’expropiació es van donar irregularitats que van obligar a la Diputació a contractar a un bufet d’advocats per resoldre els continus canvis de titularitat entre diferents empreses i la pròpia Diputació.

El cas de la planta de purins de Vall d’Alba presenta molts clarobscurs.

«El cas de la planta de purins de Vall d’Alba presenta molts clarobscurs i ens preocupa que la Generalitat s’implique també en una instal·lació que encara ens planteja molts dubtes: no sabem si els 11 milions de fons europeus han tingut el destí que devien, no entenem com la Diputació va acceptar el mutu acord per la dissolució del contracte quan no es van assolir objectius, hi ha irregularitats en la titularitat dels terrenys…», expressa Iñaki Vallejo, Diputat Provincial de Castelló en Moviment.

EPSAR coneix tots els expedients de canvis de titularitat i d’expropiació dels terrenys?

En eixe sentit, César Jiménez ha preguntat des de les Corts Valencianes si EPSAR «coneix tots els expedients de canvis de titularitat i d’expropiació dels terrenys, així com el detallat de la subvenció dels fons Feder que va rebre la Diputació per saber si no s’han executat les condicions plantejades i, fins i tot, si la Conselleria estaria disposada a portar als tribunals indicis d’il·legalitat», afegeix Jiménez.