Declaracions Regidors
  • Peñalver assenyala que la Llei autonòmica ja contempla mecanismes de cooperació entre distints ens de la mateixa naturalesa.

El Ple Municipal Extraordinari sobre corrupció que es va celebrar este divendres va aprovar en el seu text d’acord una instància per a l’alcaldessa perquè inicie el tràmits per a la creació d’una Oficina Municipal Antifrau, una proposta que va plantejar Castelló en Moviment i que es va aprovar per unanimitat en el Ple del consistori.

Durant el debat al Ple, el portaveu del Grup Socialista, Rafa Simó, va plantejar dubtes sobre el funcionament d’aquest ens, sobre el qual la regidora d’Anna Peñalver considera que seria interessant «generar formes de col·laboració entre l’Oficina municipal i l’autonòmica, tal i com ja es planteja en la Llei de creació de l’Agència Antifrau Valenciana; per compartir informació, mecanismes de seguiment i fiscalització i manuals de bones pràctiques».

La proposta d’acord del Ple extraordinari instava a l’alcaldia a crear un òrgan municipal encarregat de vigilar i fer seguiment dels contractes públics i remetre a l’Ajuntament una Memòria Anual on s’avaluen els estats d’eixos contractes i de la plantilla de l’Ajuntament. No obstant, al debat municipal Rafa Simó va posar en dubte la viabilitat de la creació d’este òrgan.

«No comprenem que el PSPV haja signat l’acord del Ple i, alhora, en el debat, ja estiguen posant en dubte la viabilitat de l’aplicació d’eixe acord. Des de Castelló en Moviment anem a treballar perquè eixa Oficina siga realitat esta legislatura. No hi ha prou amb haver guanyat en les eleccions al Partit Popular, hem de generar noves formes de funcionament administratiu perquè el saqueig dels diners públics mai torne a ser possible», considera Peñalver