Photo 2018 01 11 10 19 58
  • Peñalver considera que «els temps en què les empreses cridaven a l’ordre a les institucions no es poden repetir».

La proposta d’acord del Ple extraordinari de corrupció que es celebrarà demà a l’Ajuntament de Castelló s’ha modificat després que l’empresa Telecso que té el contracte del manteniment de les escoles, enviara una carta a l’ajuntament demanant la modificació de la menció de l’acord que vinculava Telecso com a continuïtat de Piaf, empresa també de manteniment que va reconèixer haver finançat il·legalment al Partit Popular en el marc de la Trama Gürtel.

Per a Anna Peñalver, portaveu adjunta de Castelló en Moviment, «el contingut d’eixa carta és una amenaça evident cap a tots els regidors i regidores de l’ajuntament, que representem a la ciutat de Castelló. És inacceptable una comunicació així, els temps en que les empreses cridaven a l’ordre a les institucions no es poden tornar a repetir», considera Peñalver.

Finalment s’ha registrat la modificació de l’acord del Ple extraordinari per suprimir cap referència a Telecso i només fent menció al reconeixement de Piaf com a finançador il·legal del Partit Popular en els anys 2007 i 2008. Eixe acord es votarà demà al finalitzar el Ple extraordinari i planteja, en el marc propositiu, la modificació del Consell Social per deixar fora a Alberto Fabra i el mandat a l’Alcaldia per crear una Oficina Antifrau.

«Telecso apareix quan Piaf fa fallida, els administradors són els fills de l’administrador de Piaf, i ràpidament Telecso accedeix a contractes públics que abans tenia Piaf. És indubtable el lligam entre les dues empreses i les persones triades per representar a la ciutadania tenim la responsabilitat d’explicar què passa amb els diners públics, i cap empresa pot tractar de coartar eixa tasca», afegeix Anna Peñalver, qui reconeix que «Castelló en moviment hem acceptat modificar l’acord per garantir la convocatòria del Ple, però no se’ns ha acceptat la redacció que plantejàvem».