Gurtel Contractes Municipals
  • Una proposició de la formació municipalista demana que el consistori municipal excloga dels contractes menors i els patrocinis a les mercantils vinculades als empresaris que han reconegut finançar il·legalment el PP.

Tal com han publicat els mitjans de comunicació, diversos empresaris han reconegut davant la Fiscalia haver participat en el finançament il·legal del Partit Popular valencià. Alguns d’aquests empresaris són contractistes habituals de l’Ajuntament de Castelló. La formació assembleària davant aquestes novetats ha lliurat una nova proposta política per abordar la relació del consistori amb les mercantils propietat d’aquests empresaris.

La regidora Anna Peñalver ha informat que es tracta d’una proposició centrada en la contractació menor i els patrocinis municipals, i, ha afegit: «fins que no hi haja sentència ferma al respecte, no es podrà prendre cap mesura pel que fa als contractes majors, alguns d’ells milionaris, més enllà d’una atenció meticulosa al compliment estricte de les condicions signades». A continuació ha explicat el marge d’actuació que permet la contractació menor: «en aquest cas el consistori decideix amb quines empreses vol treballar i amb quines no, ja que té la potestat d’elegir a quines convida a presentar ofertes».

La corrupció política i empresarial denota una falta evident de compromís real amb els valors democràtics.

En els darrers dos anys, segons els càlculs dels municipalistes, els empresaris que han confessat haver finançat il·legalment el PP han facturat en contractes menors, mitjançant diverses empreses, més de 426.000 euros a l’Ajuntament de Castelló. La intenció de Castelló en Moviment, tal com consta en la proposició registrada, pretén «deixar immediatament de convidar-los per aquesta modalitat contractual».

A més a més, la formació municipalista ha afegit a aquesta proposició l’exclusió d’aquestes empreses dels patrocinis municipals, el que podria afectar a diverses activitats de l’Ajuntament publicitades junt amb aquestes mercantils. Anna Peñalver assenyala que «la corrupció política i empresarial denota una falta evident de compromís real amb els valors democràtics. No pot ser que una institució pública premie empreses que tenen comportaments èticament refusables».