Participacion
  • Consideren que el model actual no té en compte les desigualtats existents entre barris i perjudiquen les zones envellides i amb menys densitat de població.

El membre de l’assemblea de Castelló en Moviment, Víctor Abad, ha valorat el procés en curs dels pressupostos participatius.

En les seues declaracions Abad ha precisat que des de Castelló en Moviment han trobat diverses mancances en aquest procés, entre les quals ha destacat «la manca d’un corrector per als desequilibris poblacionals que hi ha entre els diferents barris del municipi». A continuació ha descrit perquè el sistema escollit perjudica aquells barris en menys població, segons diu «són just les zones que tenen majors deficiències, amb un veïnat més envellit i un menor accés a Internet, pel que amb la votació telemàtica es troben en un evident desavantatge».

Les desigualtats existents condicionen la participació ciutadana.

A més a més, la formació municipalista ha anunciat que està preparant una proposta pròpia per als pressupostos participatius del 2018. «Estem treballant una proposta que contemple com millorar aquests pressupostos i aconseguir fer d’aquest mecanisme de participació una ferramenta que supere la bretxa digital, i, les desigualtats territorials» ha assenyalat el membre de l’assemblea. De fet, consideren que els pressupostos participatius haurien d’afavorir la inversió de les prioritats de despesa a favor de col·lectius que tradicionalment han quedat més exclosos de l’agenda de les administracions.

La formació municipalista analitza de forma crítica la participació heretada del passat, però, tampoc es mostra satisfeta amb el model en curs. En concret han realitzat diverses crítiques al model de participació, el seu excés de burocràcia i la inflació d’òrgans. «Esperem que el nou procés siga una transició cap a un model que integre als grups socials amb menys recursos per a participar en espais formals, i no oblide que les desigualtats existents condicionen la participació ciutadana» ha assenyalat Abad.