Riu Sec
  • L’agrupació electoral considera que el nou Pla General ha de contemplar la revindicació de l’Associació de Veïns del Raval Universitari. La defineixen com una exigència del moviment veïnal suficientment argumentada.

La portaveu de l’agrupació electoral Castelló en Moviment ha estat cristal·lina en les seues declaracions «ens afegim a la demanda d’una passarel·la exclusivament ciclopeatonal». Amb aquestes paraules Anna Peñalver ha expressat el parer del seu grup polític, el qual comparteix la reivindicació de les associacions veïnals del Raval Universitari i el Maset Blau. Aquestes entitats veïnals fa 3 anys que demanen una connexió entre els seus barris mitjançant un pont sobre el riu sec d’ús exclusiu per als vianants i les bicicletes.

La unió entre la carretera d’Alcora i el Raval Universitari és una de les qüestions rellevants en la redacció del nou Pla General. De fet, el calendari de reunions per explicar el Pla finalitza en aquest barri, i, ha animat el debat al voltant d’aquesta nova infraestructura. Segons Anna Peñalver al rerefons de les diferents argumentacions trobem «el model de ciutat que volem deixar per al futur i en aquest cas nosaltres apostem per una connexió que no permeta el pas dels vehicles de motor».

La regidora de la formació assembleària ha sumat motius per a defendre aquest tipus de connexió. En concret, considera un exemple el procés de deliberació i informació que ha seguit l’associació de veïns per a defendre l’ús exclusiu ciclopeatonal. En les seues paraules «es tracta de repensar entre totes i tots quina ciutat volem, una que facilite la mobilitat segura i no contaminant entre barris, o seguir amb un tipus de ciutat en la que tot se supedita a l’ús del cotxe».

La formació municipalista també ha recordat que altres entitats ciutadanes com Castelló en Bici comparteixen aquesta connexió, i, han animat a la resta del teixit associatiu a defendre públicament les seues postures aprofitant la redacció del nou Pla General.