IMG 3466
  • L’agrupació electoral considera que cal augmentar l’oferta pública d’ocupació per a les persones aturades amb més dificultats per trobar feina.

Les dades d’atur publicades pel Servei públic d’ocupació estatal (SEPE) mostren que a les comarques de Castelló l’atur ha pujat fins a 40.470 persones. La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, ha assenyalat que «l’atur afecta especialment a les dones, ja que representen més de la meitat de les persones demandants d’ocupació». En concret, en el mes de novembre s’han registrat gairebé 23.800 dones. L’edil apunta també a les dades del SERVEF per a referir-se a la situació en el municipi de Castelló i indica que «hi ha prop de 15.000 demandants d’ocupació i d’aquests més de 8.700 són dones».

La valoració d’aquestes dades ha esperonat a l’agrupació electoral a exigir que «l’Ajuntament redoble esforços en polítiques actives d’ocupació, augmentant les partides dels pressupostos en aquesta direcció». Beltran explica que «el «Pla Castelló, ara» planteja un augment significatiu dels jornals de vila, una línia de creació d’ocupació per a les persones en atur de llarga durada».

Els Jornals de Vila han estat una de les apostes dels municipalistes des de l’inici de legislatura. La regidora assenyala que «aquest programa s’ha consolidat i molta gent ja el coneix. Però també mostra que hi ha molta gent a la nostra ciutat que encara està lluny d’eixir de la crisi. Augmentar l’oferta de Jornals de Vila comporta ampliar les oportunitats per les persones amb més dificultats per trobar feina.»

Per finalitzar les seues declaracions la regidora ha recordat la contribució de la formació assembleària «per activar un nou model econòmic amb propostes com les ajudes per a l’economia social i la innovació social o la llançadora de cooperatives».