Auditoria
  • Els vots dels socis del Pacte del Grau aproven les conclusions finals. Aquestes es ratificaran en el ple de desembre.

Passats 2 anys des què Castelló en Moviment va presentar una moció davant el Ple de l’Ajuntament per a revisar els comptes del Patronat de la Fundació de Festes de Castelló entre els exercicis 2008 i 2015 per fi s’han acordat les conclusions del dictamen que s’aprovarà en el pròxim ple municipal.

En la reunió celebrada aquest divendres hi ha hagut fumata blanca gràcies als vots dels socis del Pacte del Grau. Així doncs, la comissió d’investigació aprovada en el ple d’octubre del 2015 està de cloenda i l’extensa tasca de recerca presidida pel portaveu de la formació municipalista, Xavi del Señor, finalitza amb aquest dictamen. Segons informa el seu company d’agrupació, el regidor Iñaki Vallejo, «les conclusions aprovades ressalten l’existència de possibles il·lícits pel que es demana un informe jurídic al cos tècnic del consistori per valorar futures accions judicials».

Les conclusions aprovades ressalten l’existència de possibles il·lícits pel que es demana un informe jurídic al cos tècnic del consistori per valorar futures accions judicials.

De l’anàlisi de la documentació i les compareixences realitzat per la comissió, el dictamen indica demostrada la contractació sense cap tipus de concurs públic o procediment administratiu; la inexistència de control intern en la gestió econòmica, financera i pressupostària; l’atorgament de subvencions amb acords verbals; o el cobrament i ingrés a la hisenda publica en relació amb l’IVA sense ajustar-se, en alguns casos, als tràmits previstos per la legislació vigent.

Iñaki Vallejo ha mostrat la seua satisfacció després de mesos d’intens treball. El regidor considera que «aquest treball ha aconseguit posar llum a anys opacs. Hem espentat aquesta comissió tot i els entrebancs del PP per boicotejar el treball de la resta de grups polítics. Per la nostra banda també valorem futures accions judicials per seguir netejant l’Ajuntament».

Aquest treball ha aconseguit posar llum a anys opacs. Hem espentat aquesta comissió tot i els entrebancs del PP per boicotejar el treball de la resta de grups polítics.

Finalment el regidor de Castelló en Moviment ha lamentat la postura de Ciudadanos. «Esperàvem que el PP es desmarcara d’un dictamen que recull tot el reguitzell d’irregularitats detectades. Al capdavall en són els primers responsables. Ara bé, que Ciudadanos abandone la lluita contra la corrupció tan prompte ens ha decebut a nosaltres i segurament als seus votants» ha reblat Vallejo.